Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТПроф. Асен Балтов, директор на Пирогов, коментира  настоящата

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТПроф. Асен Балтов, директор на Пирогов, коментира  настоящата
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: Изнемогваме. Частните болници задължително да ни отпуснат легла

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Проф. Асен Балтов, шеф на " Пирогов ", коментира  актуалната обстановка с Ковид и потенциала на системата у нас в постоянния четвъртъчен брифинг на Националния действен щаб и Министерство на здравеопазването:

" Нараства с 10% броят на новите разкрити случаи. Очаква се в идващите 7-10 дни броят на приетите в болница да нарастне до 4 000. Не по-малко от 220-250 ще бъдат и в интензивните ни клиники. Капацитетът на болничните заведения последователно се изчерпва. Да се отдели до 10 % отг леговия фонд е наложително от страна на частните лечебни заведения. Отделяме още 60 кревати в " Пирогов ". 

" Александровска болница " не прави изключение от обстановката в страната. Имаме 26 инфектирани, 3-ма интубирани, 10 са кислородно лекуване. Проблемът е от страна на медицински експерти - те се малко и това е пробллем ", добави сътрудника му от другото лечебно заведение. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР